CNC lemezmegmunkálás

Acél, alumínium, Saválló acél lemezek megmunkálása lézervágás, plazmavágás, lángvágás, stancolás, élhajlítás, hengerítés, szemcseszórás műveletekkel.

Lézervágás: Trumf CO2 lézer, 10,6 µm-es hullámhossza rugalmasan, különböző anyagfajtáknál és -vastagságoknál alkalmazható.

Stancolás: A lemezmegmunkálásnál a stancolás olyan vágási folyamatot jelent, amely során a lemezt egyetlen menetben átvágják. Az egyes löketek hatására, amelyek rendkívül gyorsan követhetik egymást, például kerek lyukak jöhetnek létre a lemezen. A külső kontúrokat is meg lehet munkálni stancológépekkel.

Nibbelés: A nibbelésnél a stancolási lyukakat úgy helyezik el egymás mellett, hogy azok átfedjék egymást. Ezzel a módszerrel létrehozhatók bármilyen alakú nyílások és kontúrok.

Hajlítás: Süllyesztékes hajlításnál, de a perem hajlításnál is a lemez a présgerenda kontrollált lefelé mozgása révén kerül átalakításra. Ehhez egy felső szerszám a lapos lemezt egy V alakú alsó szerszámba (matricába) nyomja, és közben egyenes vonalban formálja. A hátsó ütközőrendszer gondoskodik a munkadarab pontos pozíciójáról. A lengőhajlítás tökéletes változata a komplex hajlító alkalmazásoknak sugárirányú hajlításokkal, rövid szárakkal vagy keskeny profilokkal. Lengő-hajlító gép egy C profilból áll, amelyre az alsó és felső hajlítószerszámot szerelik fel. Hajlításnál a C profil felfelé vagy lefelé mozog, illetve kis ellipszis alakú, lengő mozgást végez.

Hengerítés: Ha a produktivitás és a megismételhetőség a cél, akkor, a 4 hengeres technológia a megfelelő választás. Az alsó henger, a felsővel együtt segít a tökéletes pozicionálás fenntartásában, az oldalsó, bolygómozgást végző hengerek pedig a megfelelő erőt és a feszes átmérők tartását biztosítják.

Szemcseszórás: A szemcseszórás eljárás a legalkalmasabb a szennyezett, korrodált fémfelületek tisztítására. A szemcseszóró teremben acél alapanyagok, hegesztett szerkezetek felülettisztítása, revétlenítése, festés előtti felület előkészítése történik.

CNC lemezmegmunkálás